Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

A falu képekben - http://www.ujudvar.hu/ujudvar/web/?rubrik=galeria
Újudvar honlapján található képekekre mutat ez a link. A képek nagyíthatók. A bal oldali menüsorban, a galéria menüpontra kattintva találunk képeket a faluról, a falunapról, a szüreti felvonulásról, a borversenyről, és egyéb ünnepi megemlékezésekről.
Újudvari Csibiti-völgy Az Újudvari tévétoronytól a kék kereszt turistajelzés vezet el bennünket a Púpi-hegy és a Gózon-erdő között húzódó Csibiti-völgybe. (letölthető Word-dokumentum)
"A Csibiti-völgyben viszonylag fiatal, uralkodóan felsőpannon korú képződmények találhatók, emiatt az előző korok máshol bővebben kifejtett történéseire csak érintőlegesen utalunk. A Zalai-medence földtani felépítéséről nagyrészt a kőolajkutató fúrások szolgáltattak adatokat. A mélyfúrásokban található fiatalabb kőzetek alatt, az üledékes medence aljzatában, mezozoós képződmények találhatók, melyek uralkodóan karbonátos kifejlődésűek."
Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot! - http://genea.hu/pannonhat/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=21&Itemid=34
A Genea Természet- és Környezetvédelmi Egyesület a "Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot!" program keretében összegyűjtött információkat közöl a térség több településéről. A megfelelő települést kiválasztva, a jobb oldali menüben csemegézhetünk a felkínált témákból. Ezek a következők: a település címere, története, szálláshelylista, programok, képek, Csibiti-völgy.
Gólyafészkek Újudvaron - http://www.golya.mme.hu/index.php?p=db&ksh=32197&nest_id=3219701
A link az újudvari gólyafészkek adataira mutat. A további menüpontok használatával más adatok, az elmúlt évek költési eredményei is megtekinthetők. A megfelelő azonosítóra kattintva eljuthat a kiválasztott fészek részletes oldalára.
Időjárás-előrejelzés, műholdas térkép - http://foldhivatalok.geod.hu/telepules.php?page=32197
Helyi időjárás-előrejelzés Újudvar környékére, műholdas térkép Újudvarról és környékéről.
lábatlan gyík - http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1batlan_gy%C3%ADk
Lábatlan gyík
Műholdas kép Újudvarról - http://telepulesek.gyaloglo.hu/telepules/ujudvar
Újudvar adatain kívül a falu műholdas térképe is látható.
Pannonhát tájpark galériája - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=%DAjudvar&mit=galeria
Pannonhát tájpark galériájában szép felvételeket találunk a falu és környéke látnivalóiról.
Pannonhát tájpark része Újudvar - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=%DAjudvar&mit=4
Az orchideafélék közül a kardos madársisak található meg itt, de nem ritka a széleslevelű nőszőfű és a madárfészek kosbor sem. Az előforduló zoológiai értékek közül elsősorban a törékeny vagy lábatlan gyík érdemel kiemelést. A völgy alján kialakított mesterséges tó növeli a terület esztétikai értékét.
sípálya - http://www.vendeglatohely.hu/telepules/ujudvar.html
Újudvari tv toronynál sípálya
Zalatáj egyesület Újudvar - http://www.zalatajegyesulet.hu/index.php?modul=lapozo&cikk=112
Zalatáj egyesület Újudvar

Insert failed. Could not insert session data.