Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Keresés surd.nagykar.hu-n (Google)Kitől és mikorra kérhetek könyvtári szolgáltatást, dokumentumot?

Üdvözöljük Önt a Surdon!


Surd Zala megyei település, a nagykanizsai kistérséghez tartozik. Ezt a honlapot a település könyvtárával való együttműködésben a Halis István Városi Könyvtár hozta létre, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása mozgókönyvtári ellátása keretében.
A baloldali menűsort használva honlapunk segítségével érdekes dolgokat tudhat meg a településről, jelenéről, múltjáról, természeti környezetéről. További információval szívesen bővítjük tartalmát, javaslatát szeretettel várjuk az info@halisnagykanizsa.bibl.hu e-mail címre.
A kistérség falvairól gazdag tartalmara lel a lap alján található települési oldalakra kattintva. A kereső (jobbra fent) pedig az összes település összes dokumentumában való kutatást teszi lehetővé.
A honlapcsalád kezdő oldala, a Főlap az egész kistérséget bemutató portált teszi megismerhetővé.
Tartalmas időtöltést kívánunk!Könyvtári csődület Surdon

2013. december 7-én sátras mozgó kiállítással jelent meg a településen a Halis István Városi Könyvtár. Az intézmény digitális szolgáltatásait ezáltal analóg módon szemlélhette meg a lakosság. Az internetes tartalmakat függőleges papírkígyókra nyomtatták, amiket az internetes böngészőkhöz hasonlóan görgethettek a látogatók. A „csődületről” készült fényképek ide kattintva elérhetőek honlapunkon.

A könyvtári programsorozatról készült cikk a Zalai Hírlapban.

Surd ÉPÍTETT, SZELLEMI és TERMÉSZETI értékei


A honlaptartalmakat a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása megbízásából a Halis István Városi Könyvtár az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs (KÖZKINCS k2-07-243/NYD07. számú) pályázati forrásából hozta létre. A településről szóló internetes tartalmakat tematikus linktárunkban írtuk le és rendszereztük. A munka során a Surdról adatokat közlő fontos kézikönyvek, lexikonok, helyismereti munkák tartalmát – köztük angol és német nyelvű ismertetőket – digitálisan is elérhetővé tettük, mégpedig a www.nagykar.hu honlapcsaládban (olvasnivalók; látnivalók Balatonmagyaródról) alkalmazott, az eredeti dokumentum képét is tartalmazó formában. A megvalósítás során a településen élő lakosokat is bevontuk, oktattuk, hogy részt vehessenek a honlaptartalmak gyarapításában, gondozásában.
Tartalmas időtöltést kívánunk!Honlapgazda: Kardos Ferenc

AKTUÁLIS

A Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása és a Kanizsa Kulturális Központ HSMK Tagintézménye szervezésében megrendezésre kerül a

"Kistérségi Művészeti Fesztivál 2008."


A Művészeti Fesztivál célja, hogy a kistérség területén élő amatőr művészek, művészeti csoportok bemutatkozási lehetőséget kapjanak.
A művészeti fesztiválról többet tudhat meg a Nagykanizsa Kistérség Többcélú Társulása honlapján. (Baloldalt, az aktuális eseményeknél kell a kistérségi művészeti fesztivál 2008-ra klikkelni. Ugyanitt letölthető a jelentkezési lap is.)

A jelentkezési lapok és a felhívás letölthető innen, a nagykar.hu weblapról is.A településen ez évben történt jelentős esemény a felújított művelődési ház átadása. Melyet 2006. augusztus 15-én kezdtünk meg a OKM (Oktatási és Kulturális Minisztérium) KÖZKINCS I. programja támogatásával. A 22 millió forintos beruházás 90 – 10 %- os arányban. Műszaki átadás 2006. november 30-án. Ünnepélyes átadása 2007.január 27-én volt. Az ünnepi beszédet Orcsik Ferenc Regionális vezető Közművelődési szakfelügyelő mondott. Az azt követő rövid kulturális programon a helyi intézmények adtak ízelítőt kulturális életükről. Ezzel kiemelve közösség formáló szerepüket. Így az óvodások, német nemzetiségi iskolások, Gondozási Központ, a Művelődési Ház Őszirózsák Nyugdíjas Klubja, - generációk együtt az iskolásokkal együtt népzenei összeállítása zárta.

További információk...